Animal Hope Varna - Фондация

Потребителски аватар

Автор на темата
БЕГЕМОТ
Site Admin
Мнения: 10
Регистриран: вт окт 23, 2018 11:28 am
Местоположение: България
Контакти:

Animal Hope Varna - Фондация

Мнение от БЕГЕМОТ » вт окт 30, 2018 5:31 pm

Фондация Animal Hope Varna е организация с нестопанска цел, която се стреми да повиши осведомеността срещу жестокостта към животните и да предостави помощ на бездомните животни в град Варна.

Animal Hope Varna.jpg
Animal Hope Varna.jpg (55.57 KиБ) Видяна 112 пъти
Animal Hope Varna.jpg
Animal Hope Varna.jpg (55.57 KиБ) Видяна 112 пъти

Animal Hope Varna
Ние сме екип от доброволци, обединени от желанието да създадем живот без болка за бездомните животни в град Варна. Работим неуморно за осъществяването на тази наша мечта, като се опитваме да осигурим на бездомничетата ветеринарна помощ (за ранените и болните), приютяване във временни домове, чипиране, кастриране, ваксиниране, обезпаразитяване, и намиране на отговорни нови собственици, които да ги дарят с вечен дом и много грижа и любов. Търсим осиновители предимно в България, но когато не намерим подходящи тук, с помощта на наши доброволци от други страни, животинките ни намират домове в Германия, Австрия, Швейцария, Финландия, Холандия, Англия, дори и Италия. За да намерим най-доброто място за нашите изстрадали бездомничета ние изискваме от всички потенциални осиновители да попълнят въпросник, да ни дадат малко информация за себе си и да подпишат договор при осиновяването. По този начин се стараем да предотвратим завръщането на животните на улицата след някой и друг месец в случай, че стопаните им решат, че те изискват твърде много работа, или че не изпълняват техните очаквания. Животните ни се дават само за домашни любимци, които ще бъдат третирани като членове на семейството, а не за кучета пазачи, които ще седят вързани на синджир или за мишеловки, които ще бъдат хранени с отпадъци. Тъй като всички членове на организацията ни са доброволци, средствата за помощта, която оказваме се събират изцяло от дарения. Не получаваме никаква държавна помощ и често дължим стотици левове на ветеринарните клиники, които са свикнали да се налага да ни изчакват да им се разплатим чак след като животоспасяващата процедура нужна на някое животно е била извършена. Имаме сключени договори с осем ветеринарни клиники във Варна, за съвместна работа на преференциални цени, при преференциални условия за бездомни животни. В клиниките са поставени дарителски кутии,където всеки може да помогне за лечението на животните.

Как да помогна?
Знаете ли как можете да помогнете? Има много възможности: 1) Като станете доброволци в нашата организация - вашите задачи ще са като на всички нас - ще разпространявате идеята, ще спасявате животни, ще търсите приемни и постоянни домове, дарения и т.н. 2) Като споделите с вашите приятели - но не само като постнете на стената си, а и като им пишете лично съобщение или им споделите като се видите на живо. 3) Като говорите на хората да не развъждат животните си, при наличието на толкова много бездомни. Като пропагандирате за кастрацията на колкото се може повече животни. 4) Като дарите еднократно или ежемесечно някаква сума - дори и 1лв. Можете също така да дарите храна и др. консумативи. Можете да дарите пари специално за някое животно. Можете и да осиновите животно онлайн - т.е. да плащате месечните разходи, а някой приемен родител да го отглежда. Каквото друго се сетите ще е от полза за нас! Много хора в другите държави помагат, включете сe и вие! Средствата за нашата организация се събират единствено от доброволни дарения. Ако имате желание и възможност можете да помогнете финансово по банков път или чрез PayPal.

ДАРЕНИЯ

Дарение по банков път
IBAN: BG56 FINV 9150 1215 7665 63
BIC: FINVBGSF

Първа Инвестиционна Банка - Варна
Animal Hope Varna

Дарение чрез PayPal
PayPal: animalhope.varna@gmail.com


SMS Дарения
SMS на номер 17 777 с текст DMS ANIMAL

Към DMS: https://dmsbg.com/
Цена: 1лв с ДДС

Тъй като работата ни е безкрайна, а ние сме малко, винаги имаме нужда от нови доброволци. Ако желаете да се помогнете, а не знаете как – пишете ни! Не е нужно даже да живеете в България. Имаме членове, които живеят в други страни и ни помагат дистанционно. И не забравяйте, че винаги можете да помогнете като Осиновите, Приютите, Дарите или Споделите!ДАННИ ЗА ФОНДАЦИЯТА

Регистрация в Министерството на правосъдието

Уебсайт: animalhope-varna.org
Имейл: ANIMAL.HOPE.VARNA.BG@GMAIL.COM
Фейсбук: animal.hope.varna

Партида на юридическо лице
Юридическо лице: АНИМАЛ ХОУП ВАРНА
Код по БУЛСТАТ: 176139530
№ на вписване: 20121112001
Организационна форма: Фондация

Данни за съдебна регистрация
Съд по регистрация: Варненски окръжен съд
Партиден номер: 32
Съдебно дело: 88

Цели

Участва и подпомага осиновяването на бездомни животни и/или такива от общинските изолатори и приюти.
Осигурява ветеринарно-медицинска помощ за животни, които се нуждаят от лечение.
Кастрация на бездомни и домашни животни.
Осигуряване на приемин домове, средства за лечение на тежко пострадали животни.
Създаване и стопанисване на приюти и кастрационни центрове за бездомни животни.

Средства

Организира проучването на проблемите, свързани с развитието на здравеопазването.Набира и обработва информация, свързана с целите на фондацията.
- Организира набирането на средства и ги предоставя за проучвания, проекти и разработки, свързани с целите на фондацията.
- Подпомага и насърчава организирането на научни конференции и срещи, посветени на проблемите на младежта и образованието.
- Осъществява и поддържа връзка със средствата за масово осведомявани и провежда целенасочена дейност за запознаване на обществото с целите и работата на фондацията.
- Извършва разяснителна и пропагандна дейност за привличане на дарители от страната и чужбина.
- Осъществява сътрудничество със сходни по цели и дейности организации.
- Инициира и партнира в проекти, водещи до осъществяване целите на фондацията.

Предмет на дейност

Допълнителна стопанска дейност: Фондацията ще развива следната стопанска дейност в допълнеине към основната си дейност: сделки с интелектуална собственост, в това число сключване на авторски и лицензионни договори, организиране на конференции, семинари, викторини в страната и чужбина, провеждане базари и други сходни мероприятия, като използва приходите от тази дейност за постигане целите на фондацията.
БЕГЕМОТ - https://begemot.bg/

Отговори

Върни се в “Фондации и организации”